Hur många mål har Ronaldo gjort? En detaljerad titt på fotbollslegendens prestationer

Skriven av: Jessica Larsson

Cristiano Ronaldo, en av fotbollshistoriens mest framstående spelare, har gjort ett imponerande antal mål under sin karriär. Men hur många mål har Ronaldo gjort? Enligt tillgänglig statistik har Ronaldo gjort totalt 819 mål i 1,146 matcher för klubb och landslag, exklusive vänskapsmatcher. Denna artikel kommer att ge en detaljerad översikt över Ronaldos karriär och hans prestationer.

Cristiano Ronaldo: En översikt över hans karriär

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, född 5 februari 1985 i Funchal, Madeira, är en portugisisk fotbollsspelare som för närvarande spelar för Sporting Lissabon och Portugals landslag. Ronaldo, också känd under smeknamnet CR7, anses vara en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna.

Under sin karriär har Ronaldo spelat för flera klubbar, inklusive Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid, Juventus och återigen Manchester United. Han har vunnit flera titlar, inklusive tre Premier League-titlar och en Champions League-titel med Manchester United.

Ronaldo och hans prestationer i olika klubbar

Ronaldo har haft en framgångsrik klubbkarriär, som började med Sporting Lissabon där han gjorde fem mål på 31 matcher. Han flyttade sedan till Manchester United, där han gjorde 118 mål på 292 matcher under sin första period i klubben. Hans mest produktiva period kom under hans tid i Real Madrid, där han gjorde 450 mål på 438 matcher. Efter det spelade han för Juventus, där han gjorde 101 mål på 134 matcher, och sedan återvände han till Manchester United där han gjorde 26 mål på 48 matcher.

Ronaldo och hans framgångar i Portugals landslag

Ronaldo har också haft stor framgång med Portugals landslag. Han har gjort 118 mål på 195 matcher, vilket gör honom till Portugals främsta målskytt genom tiderna och den högsta målskytten i internationell fotbolls historia. Han ledde också Portugal till seger i EM 2016.

Ronaldo och hans individuella utmärkelser

Utöver sina lagframgångar har Ronaldo också vunnit en rad individuella utmärkelser. Han har vunnit Ballon d’Or fem gånger och har blivit utnämnd till FIFA World Player of the Year fyra gånger. Han är också den främsta målskytten i UEFA Champions League historia med 140 mål.

Ronaldo och hans kontroverser

Trots sina framgångar har Ronaldo också varit föremål för kontroverser under sin karriär. Han har varit inblandad i övergångar som har inneburit rekordsummor och har vid flera tillfällen varit föremål för kritik för sitt beteende på och utanför planen.

Ronaldo och hans övergångar mellan klubbar

Ronaldo har spelat för flera olika klubbar under sin karriär och har varit inblandad i några av fotbollens mest uppmärksammade övergångar. Hans övergång från Manchester United till Real Madrid 2009 för en dåvarande världsrekordsumma på £80 miljoner ($94 miljoner) är särskilt minnesvärd.

Ronaldo och hans framtid inom fotbollen

Trots att han nu är i slutet av sin karriär, fortsätter Ronaldo att visa att han fortfarande har mycket att erbjuda. Hans återkomst till Sporting Lissabon och hans fortsatta framgångar med Portugals landslag visar att han fortfarande har mycket att ge till fotbollen.

Avslutning: Hur många mål har Ronaldo gjort?

Så, hur många mål har Ronaldo gjort? Med en total av 819 mål i 1,146 matcher för klubb och landslag, är det klart att Ronaldo är en av fotbollens mest framstående målskyttar. Hans framgångar på både klubb- och landslagsnivå, tillsammans med hans individuella utmärkelser, gör honom till en av de mest framstående spelarna i fotbollens historia. Oavsett vad framtiden håller för Ronaldo, kommer hans prestationer att fortsätta att inspirera kommande generationer av fotbollsspelare.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några av de mest ställda frågorna om hur många mål Cristiano Ronaldo, en av tidernas bästa fotbollsspelare, har gjort under sin framstående karriär. Vi kommer att dyka in i hans imponerande statistik och framgångar för både klubb och landslag.

Hur många mål har Cristiano Ronaldo gjort totalt i sin karriär?

Cristiano Ronaldo har gjort totalt 819 mål i 1,146 framträdanden för klubb och landslag, exklusive klubbvänliga matcher.

Hur många mål har Ronaldo gjort för sina klubblag?

Ronaldo har gjort 701 mål i tävlingsmatcher för sina klubblag. Han gjorde fem mål på 31 matcher för Sporting Lissabon, 118 mål på 292 matcher under sin första period i Manchester United, 450 mål på 438 matcher för Real Madrid, 101 mål på 134 matcher för Juventus, och 26 mål på 48 matcher under sin andra period i Manchester United.

Är Ronaldo den främsta målgöraren i UEFA Champions League?

Ja, Ronaldo är den främsta målgöraren i UEFA Champions League historia med 140 mål.

Hur många mål har Ronaldo gjort för det portugisiska landslaget?

För det portugisiska landslaget har Ronaldo gjort 118 mål på 195 matcher, vilket gör honom till den främsta målgöraren för Portugal och den högsta målgöraren i internationell fotbolls historia. Han ledde också Portugal till seger i EM 2016. För att jämföra med en annan legendarisk fotbollsspelare kan man titta på hur många mål Lionel Messi har gjort under sin karriär.