En uppdatering: Hur många mål har Messi gjort hittills?

Skriven av: Jessica Larsson

Fotboll är en sport som har gett oss många legendariska spelare genom tiderna, och en av de mest framstående är Lionel Messi. Frågan som många ställer sig är ”hur många mål har Messi gjort?” Svaret är att Messi har gjort totalt 816 mål i sin karriär hittills, med 813 mål för hans klubbar och 103 mål för Argentina.

Lionel Messis fotbollskarriär och målrekord

Lionel Messi, född i Rosario, Argentina, började sin fotbollskarriär i Barcelona som 13-åring. Han debuterade i A-laget som 16-åring och har sedan dess spelat över 500 matcher och gjort över 470 mål för klubben. Hans prestationer i Barcelona gjorde honom till klubbens all-time top goal scorer.

Messi har vunnit 44 titlar med de lag han har spelat för, vilket är flest i fotbollshistorien. Han har vunnit Ballon d’Or-priset sju gånger och Guldskon sex gånger. Messi innehar flera målrekord inom spansk och internationell fotboll och rankas som en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Messi och hans tid i Barcelona

Messi tillbringade större delen av sin karriär i Barcelona, där han gjorde över 470 mål. Hans tid i Barcelona var framgångsrik, och han hjälpte klubben att vinna ett flertal titlar. Messi lämnade Barcelona som deras all-time top goal scorer och gick med i PSG 2021.

Messi i Paris Saint-Germain och Inter Miami

Efter att ha lämnat Barcelona, gick Messi med i Paris Saint-Germain (PSG) och senare Inter Miami. Han har redan gjort flera mål för Inter Miami i officiell tävling. Messi har för avsikt att fortsätta spela för sina respektive landslag och har inga omedelbara planer på pension.

Jämförelse mellan Messi och Ronaldo

Messi och Cristiano Ronaldo har länge jämförts med varandra, och båda har haft framstående karriärer. Ronaldo har gjort 844 mål i sin karriär, vilket placerar honom som nummer ett på den all-time top goal scorers list för herrfotboll. Messi, med sina 816 mål, är nummer två på listan. Det nuvarande gapet mellan Messi och Ronaldo är 28 mål.

Messis bidrag till Argentinas landslag

Förutom sin klubbkarriär, har Messi också gjort betydande bidrag till Argentinas landslag. Han har spelat för Argentinas U20- och U23-landslag samt seniorlandslaget, och har gjort 103 mål för Argentina. Hans prestationer på internationell nivå har bidragit till hans status som en av världens bästa fotbollsspelare.

Messis framtid och jakten på Ronaldos rekord

Med tanke på att Messi fortfarande är aktiv som spelare, finns det potential för honom att göra ännu fler mål. Han har för avsikt att fortsätta spela för sina respektive landslag och har inga omedelbara planer på pension. Istället för att återvända till Barcelona, kommer han att sikta på att komma närmare Ronaldos all-time herrmålscorerrekord medan han spelar för Inter Miami.

Avslutande tankar om hur många mål Messi har gjort

När vi reflekterar över frågan ”hur många mål har Messi gjort”, kan vi konstatera att Messi har haft en framstående karriär och har gjort totalt 816 mål hittills. Med tanke på att han fortfarande är aktiv som spelare, finns det potential för honom att göra ännu fler mål. Hans prestationer på både klubb- och internationell nivå har gjort honom till en av världens bästa fotbollsspelare, och det kommer att bli spännande att se vad framtiden har i beredskap för honom.

Vanliga frågor och svar

I denna FAQ-sektion kommer vi att svara på några av de vanligaste frågorna om ”hur många mål har Messi gjort”. Vi kommer att dyka djupt in i statistiken för att ge dig den mest aktuella informationen om Lionel Messis framstående karriär.

Hur många mål har Lionel Messi gjort totalt i sin karriär?

Lionel Messi har totalt gjort 816 mål i sin karriär. Detta inkluderar 813 mål för hans klubb och 103 mål för Argentina.

Vilken placering har Lionel Messi på listan över de främsta målgörarna i herrfotboll genom tiderna?

Lionel Messi ligger på andra plats på listan över de främsta målgörarna i herrfotboll genom tiderna. Han ligger strax bakom Cristiano Ronaldo som har gjort 844 mål.

Hur många mål har Lionel Messi gjort för Inter Miami?

Lionel Messi har redan gjort flera mål för Inter Miami i officiell tävling.

Vilka är Lionel Messis planer för framtiden?

Båda spelarna, Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, har inga omedelbara planer på att pensionera sig och avser att fortsätta spela för sina respektive landslag. Messi siktar på att komma ikapp Ronaldos rekord för flest mål i herrfotboll medan han spelar för Inter Miami.

Hur många titlar har Lionel Messi vunnit?

Lionel Messi har vunnit 44 titlar med de lag han har spelat för, vilket är flest i fotbollshistorien. Han har också vunnit Ballon d’Or-priset sju gånger och Guldskon sex gånger.