Var ligger Mandelmanns gård egentligen? En utforskning av Sveriges mest älskade gård

Skriven av: Jessica Larsson

I det pittoreska landskapet i södra Sverige, omgivet av böljande kullar och frodiga ängar, ligger en gård som har blivit en symbol för hållbart och ekologiskt lantbruk. Men var ligger Mandelmanns gård? Den ligger i Rörum, mellan de två städerna Simrishamn och Kivik i Skåne.

Mandelmanns gård: En översikt

Mandelmanns gård är mer än bara en gård. Det är en levande bild av vad som kan uppnås när vi lever i harmoni med naturen. Gården drivs av Gustav och Marie Mandelmann, som sedan 1996 har utvecklat en självförsörjande gård baserad på ekologiska och hållbara principer.

Var ligger Mandelmanns gård?

Mandelmanns gård ligger i Rörum, en liten by belägen mellan Simrishamn och Kivik i Skåne län. Området är känt för sina vackra äppelodlingar och den fantastiska utsikten över Hanöbukten.

Vad kan man göra på Mandelmanns gård?

Det finns mycket att göra på Mandelmanns gård. Besökare kan utforska de vackra trädgårdarna, delta i gårdsaktiviteter, njuta av hemlagad mat i gårdscaféet eller handla ekologiska produkter i gårdsbutiken.

Mandelmanns gårds historia

Mandelmanns gård har en fascinerande historia. Gustav och Marie Mandelmann köpte gården 1996 med en vision om att skapa en självförsörjande gård. Genom åren har de utvecklat gården till en blomstrande oas av ekologiskt jordbruk och hållbarhet.

Mandelmanns gårds ekologiska engagemang

Mandelmanns gård är inte bara en plats för ekologiskt jordbruk, det är också en plats där man kan lära sig om vikten av hållbarhet och miljövänliga metoder. Gården är KRAV-certifierad och använder sig av biodynamiska principer i sitt jordbruk.

Produkter från Mandelmanns gård

Gården producerar en mängd olika produkter, allt från grönsaker, frukt och bär till honung, ägg och kött. Alla produkter är ekologiska och produceras med hänsyn till djur, människor och miljö.

Besöka Mandelmanns gård

Att besöka Mandelmanns gård är en upplevelse i sig. Besökare kan njuta av den vackra naturen, delta i gårdsaktiviteter och lära sig om ekologiskt jordbruk och hållbarhet.

Praktisk information för besökare

Mandelmanns gård är öppen för besökare från april till september. Besökare kan delta i guidade turer, delta i gårdsaktiviteter och njuta av hemlagad mat i gårdscaféet.

Mandelmanns gårds café och butik

Gårdscaféet erbjuder hemlagad mat gjord på råvaror från gården. Gårdsbutiken säljer ekologiska produkter från gården, inklusive grönsaker, frukt, ägg, kött och honung.

Mandelmanns gård i framtiden

Med ett fortsatt fokus på hållbarhet och ekologiskt jordbruk, ser framtiden ljus ut för Mandelmanns gård. Gården kommer att fortsätta att vara en förebild för hållbart jordbruk och inspirera människor att leva mer hållbart. Var ligger Mandelmanns gård i framtiden? I hjärtat av en rörelse mot en mer hållbar och ekologisk framtid.

Vanliga frågor och svar

Här är några vanliga frågor och svar om Mandelmanns gård, en certifierad ekologisk gård med ekologiska utställningsträdgårdar. Denna familjeägda gård, grundad 1996, är öppen för besökare säsongsmässigt och erbjuder en mängd olika upplevelser.

Var ligger Mandelmanns gård?

Mandelmanns gård ligger i hjärtat av byn Rörum.

Vad kostar biljetterna till Mandelmanns gård?

Biljetterna kostar 165 SEK för vuxna. Barn under 14 år har gratis inträde.

Kan jag besöka gården om jag kommer med cykel eller till fots?

Ja, cyklister och fotgängare är alltid välkomna, även om dagarna är fullbokade.

Är det tillåtet att ta med hundar till Mandelmanns gård?

Nej, hundar är inte tillåtna på Mandelmanns gård.

Hur kan jag få mer information om Mandelmanns gård?

För mer information kan du kontakta hej@mandelmann.se.

Att leva hållbart med solenergi

På Mandelmanns gård är man medveten om vikten av förnybar energi. Att förstå hur fungerar solceller är viktigt för gården, som strävar efter att minska sitt koldioxidavtryck. Likaså är kunskapen om hur solenergi fungerar avgörande för att kunna nyttja solens kraft på bästa sätt.